PKMK - Reitti-info 2.1.2023

2.1.2023

Reitti-info 2.1.2023

Kaikki PKMK:n kaudella 2022-2023 olevat urat on ajettu joulukuussa läpi kerhon hallituksen jäsenten toimesta, joten urat voidaan julistaa virallisesti avatuksi muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (ks. alla).

Vesistöjen jäiden vahvuudet on mitattu pääosin viime viikolla ja viimeisin mittaus on suoritettu tänä aamuna. Haukkajärven ja Rapojärven eli Utin ja Valkealan välisten järvien jäiden vahvuus oli viime viikon tiistaina 15-20cm. Koko mitta ei ollut teräsjäätä, joten järvien selälle ei kannata pysähdellä ihailemaan maisemia.

Haukkajärvellä kaartakaa saari kauempaa järvenselän puolelta ja olkaa varovaisia rantaan tullessa. Vesi on nimittäin ollut alhaalla ja rantapenger on melko jyrkkä. Suursaaren kohdalla on virtapaikkoja, joten siinä kannattaa seurata vahvinta jälkeä menemättä saaren läheltä ellei tiedä heikkoja kohtia. Viime talvena nimittäin kalastajilla upposi mönkijä saaren liepeille vaikka olivat silloin ajaneet edellisviikolla samasta paikasta traktorilla. Kelkkareitin kohdilla on tällä hetkellä verkot jään alla, joten huomioikaa verkkomerkit.

Viikko sitten Vuohijärven rannassa Joutsenlahdessa mitattiin jäänvahvuudeksi 5cm, mutta tänä aamuna jäätä oli ollut jo 17-20cm. Kaikki lumet on sulaneet sieltä, joten ennen lumen tuloa tuskin kannattaa edes yrittää lähteä sinne ajamaan.

Etelässä Kaipaisten kaasulinjalta Linnavuoren kohdalta Haminaa kohti mennessä Hirvelän tienoilla on pienet järvet, Saittaranjärvi sekä Niemijärvi, joista on ajettu yli jo joulukuun alkupuolella, joten niiden pitäisi kyllä kestää. Samoin kuin Haminan kerhon puolella olevien Palvaalle menevien jääosuuksien. Haminan porukka kun on ehtinyt käymään jo sielläkin.

HUOMIO!

Anjalasta EI saa ajaa Elimäen suuntaan ennen kuin sinne on ajettu jälki uuteen paikkaan ja lisätty reittimerkit.

Inkeroisten ja Sippolan välisellä uralla on hakkuutyömaa, jonka vuoksi siellä on väliaikainen kierto kelkkauralla.

Hurukselan reitti on poikki radan alittavan nk. lehmätunnelin sulkemisen vuoksi. Pyrimme ensi kaudeksi saamaan taas ko. reitin avattua.

Utti-Luumäki väli on kuulemma jo ajettu, mutta Luumäen kerhon aktiivit eivät tätä kirjoittaessa ole vielä ilmoittaneet uran olevan avattu heidän toimestaan, joten ei ajeta vielä Luumäelle saakka.

Tuohikotista Heituinlahteen mennessä on 2km matkalla kelkkaura muuttunut Savitaipaleen Moottorikelkkakerhon puolella, joten kiinnittäkää siellä erityistä huomiota maastossa oleviin reittimerkkeihin. Navigaattorin kelkkaura ei välttämättä pidä paikkaansa alkutalvesta. Heituinlahteen saa ajaa vasta, kun Savitaipaleen MKK on ilmoittaunut uriensa olevan avattu. Emme siis mene ominluvin vanhasta muistista seikkailemaan naapurikerhon puolelle.

Utti-Aitomäki välinen kelkkaura on muuttunut. Tykkimäen kautta ei saa ajaa radan yli! Kerhon uusi virallinen ura kulkee Häkämäentien viereisellä pellolla ja rautatie ylitetään Häkämäentietä autotiesiltaa pitkin ajaen. Uusi ura on merkitty maastoon, mutta ei vielä kelkkareitit.fi.

Vekaranjärven varuskunta-alueen liepeillä Kääpälän koulun lähellä kelkkaura tulee muuttumaan muutaman sadan metrin matkalta! Toistaiseksi ajamme kuitenkin vanhaa uraa, jolta löytyy reittimerkit.

Vesisateet teki huonoa lumitilanteelle, mutta kyllä täällä on edelleen riittävästi lunta, etenkin jos tiistain ja keskiviikon aikana tulisi 10cm uutta lunta.

Mukavaa ajokautta kaikille!